Hårtab: Det kan du gøre, hvis du vil have håret tilbage

Kvinde der taber hår
Hårtab: Det kan du gøre, hvis du vil have håret tilbage
Henrik Andersen
-
21/12/2022
-

Det er ikke sjovt at miste håret, uanset om du er mand eller kvinde. Desværre er der alligevel mange, der døjer med hårtab, men heldigvis er der flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil have håret tilbage. Herunder følger en oversigt over nogle af de tiltag, du kan gøre brug af, hvis du ønsker din hårpragt tilbage.

Hårtab er en almindelig ting

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at du ikke er alene, hvis du oplever, at du begynder at miste håret. Det er en helt almindelig ting, som både rammer mænd og kvinder. Mænd kan dog bedre bære et hårtab, mens det ofte er mere tabubelagt, når det er kvinder, som mister håret, uanset hvilken aldersgruppe der er tale om.

Til gengæld er der ingen grund til, at du bare skal se til, imens mere og mere af dit hår forsvinder. Der er nemlig flere ting, du kan gøre, hvis du vil forebygge hårtab. Du kan eksempelvis få behandling af hårtab på en hårklinik, hvis du gerne vil have dit hår tilbage – og det gælder også, selvom skaden allerede er sket.

Gode råd til dig, der mister håret

Der er dog også andre midler, som du kan tage i brug, hvis du ønsker at få håret tilbage. Først og fremmest bør du overveje, om du har mulighed for at ændre din diæt. Hvis du spiser sunde og nærende fødevarer som fisk, kød, grøntsager og frugt, så kan du i visse tilfælde få din hårvækst tilbage på ret kurs.

Du bør desuden undgå at bruge for mange stylingprodukter, og det involverer også hårspænder. Det er ikke alle hårspænder, som er lige skånsomme over for håret. Det samme gælder for gelé, mousse og hårspray, som alle også kan beskadige håret og forårsage hårtab, hvilket kan være en af de største risikofaktorer.

Du må dog gerne bruge en god hårkur. Den kan hjælpe med at genopbygge og styrke håret, så det bliver både sundere og stærkere. Du bør massere hovedbunden regelmæssigt med dine fingre eller en god hårbørste, som har naturlige børstehår. Det øger blodcirkulationen i hovedbunden og fremmer hårvæksten.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!